FR US
Новини и репортажи > Репортажи от страните > Пакистан >

Осъдената християнка Ажа Биби, майка на три деца, прекарва вече трета Коледа зад решетките

Майкъл Айърлънд

Лахор, Пакистан (ANSASSIST News Service). Осъдената християнка Ажа Биби, майка на три деца, прекарва вече трета Коледа отделно от семейството си в очакването на апелация относно смъртната присъда, дадена й за „богохулство”, която тя излежава в пакистански затвор.

Ажа е в затвора от юни 2009 година, когато чрез лъжливи показания е обвинена в унизителни изказвания относно пророка Мохамед. Държана е в изолационна килия заради заплаха за сигурността й. Дадено й е правото да вижда децата си само два пъти годишно поради заплаха за тяхната сигурност.

Ажа имаше рядката възможност да види децата си на 13 декември, като посещението бе предпазливо организирано от семейство християни. Семейството ръководи училището, в което учат дъщерите на Ажа.

„Когато затворената в карцера майка видя децата си, най-естественото нещо, което почувства, беше желанието да ги прегърне и разцелува, но в този момент не бе й позволен никакъв контакт”.

Директорът на училището отправи молба към затворническата управа и тя даде разрешение семейството на Ажа да се срещне в отделена стая. Той каза: „Ажа многократно прегръщаше и целуваше децата си, това бе момент, в който огромната любов на майката се изля над чедата й. Това бе чуден момент, даден на семейството от самия Господ Иисус Христос.”

Той добави също така, че после, когато дошло времето да каже „довиждане”, радостта й е премина в мъка. „Ажа започна да плаче и да моли Бога за милост и свобода, тъй че тя да остане със семейството си в мир и любов”, продължи да разказва директорът.