FR US
Новини и репортажи > Репортажи от страните > Китай >

Бременна в петия месец жена е заплашена от принудителен аборт

Гр. Чангша, провинция Хунан, Китай (ANS-ASSIST News Service)

„Г-жа Као Руи на 37 години и бременна в петия месец бе измъкната на 6 юни около 9 часа сутринта (пекинско време) от дома й от най-малко дузина представители на правителствените органи по семейно планиране и на органите по вътрешната сигурност”, каза Боб Фу от организацията „Помощ за Китай”. „Тя бе обвинена в нарушаване политиката на Китай, наречена „едно семейство – едно дете”.

Тя и съпругът й имат дъщеря, която скоро ще навърши 6 години. В момента г-жа Као е държана в болницата за майчинство и деца на провинция Хунан.

Г-н Ли каза, че докато властите мъкнели жена му по пътя към болницата, той също бил влачен натам от органите по сигурността, като същевременно го биели.

В продължение на един час Боб Фу разговарял с началничката на отдела за семейно планиране за положението на бременната жена, като се стараел да я убеди да се смили над нея, но служителката била непреклонна и казала на Боб Фу, че ако съпрузите не платят такса от 23500 американски долара (равни на 150 хиляди китайски ренмимби), в съответствие с т.нар. „закон за социалното бреме”, тя и колегите й „ще направят всичко възможно да я накарат да приеме да й бъде направен аборт.”

Телефонният номер на болницата е +86-731-8433-2238, а адресът е No. 53 Xiangchun Road, Changsha city, Hunan province.