FR US
Новини и репортажи > Репортажи от страните > Иран >

Шестгодишната затворническа присъда за иранския пастор е потвърдена

Майкъл Айърлънд

Техеран, Иран (ANS-ASSIST News Service). Както съобщава преподобният Сам Йехназар от „Служението Елам” (www.elam.com), Фатхи бе затворен в продължение на 18 месеца, а сега се оказва, че трябва да остане в затвора Евин, където да излежи останалата част от присъдата си.

Йехназар казва, че Фарши е арестуван през декември 2010 година заради християнската си дейност, но властите нарочно определят действията му като политическо престъпление.

„Действията на властите още веднъж показват огромната несправедливост спрямо християните в Иран”, казва Йехназар пред ANS. „Но Фаршид е спечелил Божието сърце и Бог ще му остане верен.”

„Убеден съм, че колкото по-голямо е преследването срещу християните, толкова повече църквата в Иран ще укрепва.” Подобна несправедливост може само да увеличи жаждата на иранците да познаят Христос, Когото хора като Фаршид изповядват”, казва той.

Йехназар продължава разказа си и казва, че Фаршид е като „светъл маяк, разпространяващ вярата в Христа в затвора Евин, и то до такава степен, че синът на един от иранските аятоли в свое видео, публикувано в YouTube, говори за смирения характер на Фаршид и за обичта на другите затворници към него.”

Йехназар се обръща към всички с призив за молитви за Фаршид, а по-специално молитвите да бъдат:

♦ за твърдост в трудностите, за мира на Господа и за Божията непоклатима закрила над Фаршид по време на неговото затворничество: да се молим той да продължава да бъде като светъл лъч в затвора Евин;
♦ за семейството на Фаршид, за съпругата му Лейла и за двете им деца, Розана и Бардия: да се молим, та те да намерят голяма утеха в Господа и в Неговата църква в тези трудни времена;
♦ за онези, които преследват Фаршид и християните: да се молим те да се откажат от действията си и да се обърнат и познаят Иисус Христос;
♦ за църквата в Иран: да се молим тя да продължи да укрепва, и да укрепва дори повече, отколкото ние самите бихме желали, а също да се молим иранските ни братя и сестри да могат по-свободно да четат Писанието и да се молят съвместно;
♦ за спокойствието и за смелостта на многобройните ирански християни, които са задържани и очакват присъди или са вече в затвора и излежават срокове в иранските тъмници заради вярата си.

Йехназар добавя: „Много съм благодарен за вашите непрестанни молитви. Когато християни излязат от затвора, всички те свидетелстват пред мен как по време на затворничеството си те са укрепвани чрез молитвите на техните събратя по света”.