FR US
Новини и репортажи > Репортажи от страните > Пакистан >

Един убит и шестима ранени в Пакистан в нападение за завземане на земя

Джеръми Рейнълдс

Пакистан (ANS-ASSIST News Service). Няколко пакистански християни били нападнати от ревностни мюсюлмани по време на опити за завземане на земя.

Както съобщава новинарската агенция Global Christian Voice, нападението било осъществено в Чак 66 Дина Нат в Касур. Един е убит, друг бил сериозно ранен, други петима са по-леко ранени и един бил отвлечен.

Global Christian Voice предава, че някои от ранените християни били откарани в болницата във Фул Нагар, а сериозно ранените от куршумите жертви били приети в болницата Джуна в Лахор.

Новинарската агенция съобщава също така, че с помощта на полицията нападателите завзели 40 акра земя, която принадлежи на християните. Според Global Christian Voice, полицията непрекъснато се измъквала от отговорността да арестува обвинените извършители на нападението и завземането на земята.

Global Christian Voice предава, че един от източниците твърди, че през последните няколко години мюсюлманите правят редица опити да завземат земите на християните и обикновено успяват, тъй като християните са малцинствена група, изтикана в краищата на пакистанското общество.

Global Christian Voice потвърждава също така, че мюсюлманите извършват нелегалните си действия съвсем безнаказано.

Християните все още са шокирани и се страхуват от по-нататъшни нападения на поземлените грабители. Те са загрижени и поради начина, по който полицията се отнася към тях.