FR US

За нас

„Врата на Надеждата” (Door of Hope International: DOHI) е глас-призив и ръка за помощ на християните по цял свят, които са преследвани. Организацията е основана от д-р Харалан Попов, който бе в затвор и бе измъчван за вярата си в Иисус Христос в продължение на 13 години в комунистическа България. От 1972 година насам „Врата на Надеждата” е доставила повече от един милион издания на Новия Завет и на Библията на християни, живеещи в условията на преследване и ограничения на религиозната свобода.

Първоначално „Врата на Надеждата” осъществяваше служение преди всичко в страните от бившия Съветски Блок, но сетне разшири дейността си, която вече обхваща много страни в света. Главното ни внимание остава укрепването и възстановяването на страдащите църкви в онези страни, в които все още съществува преследване и нетолерантност към християнството. Ние продължаваме да осъществяваме следните дейности:

  • защита на християни, които са преследвани за своята вяра
  • превод, публикуване и разпространение на Библията и на християнска литература
  • програми за социално служение в страни, до които достъпът е ограничен
  • разпределяне на хуманитарна помощ за преследвани християни
  • подкрепа за пастори в страни, където съществува религиозна нетолерантност
  • поддържане на връзка с местните църкви и тяхното служение с цел подпомагане на сираци, на бездомни деца и младежи, на затворници, бежанци и други, които изпитват голяма нужда

„Врата на Надеждата” в момента осъществява активна дейност в 15 страни.

Главният ни международен офис се намира в Глендейл, Калифорния, САЩ. За местоположението на други наши офиси, натиснете тук.

„Врата на Надеждата” e верен член на ECFA (Evangelical Council for Financial Accountability) от 1984 година насам.

Две неща ме крепяха през време на тринадесетте години и два месеца, прекарани в комунистически затвори. Първо увереността, че животът ми изцяло бе в Божиите ръце, а не в ръцете на комунистическите затворнически надзиратели. Второ, крепеше ме надеждата, че ще оживея и че някой ден ще известя на света и ще разкажа за онова, на което бях свидетел.” Д-р Харалан Попов.

Ако желаете да прочетете доказателствата на д-р Харалан Попов за онова, на което той бе очевидец в комунистическите затвори, автобиографията му „Изтезаван заради вярата си” може да бъде закупена тук.