FR US
Новини и репортажи > Репортажи от страните > Иран >

Гореща новина: Юсеф Надархани ще бъде държан в затвора най-малко още една година

Драги сътрудници на „Молитва и действие” на „Врата на Надеждата”,

Юсеф ще бъде държан в затвора най-малко още една година

Най-последното развитие по случая Юсеф Надархани показва, че иранският съд е излязъл с твърде смущаващо решение: адвокатът на Юсеф бил информиран, че Аятоллах Садег Ларджани, който е начело на съда, заповядал на председателстващия съдия в Рашт да не издава присъда, а да задържи Юсеф в затвора още за една година. На съда е наредено да използва всякакви възможни средства, за да го накарат да се отрече от християнството и да се върне към исляма.

Повече от ясно е, че съдът иска делото на Юсеф да се изплъзне от вниманието на международната общност. А какво ще се предприеме, след като случаят излезе извън полезрението на обществеността, е твърде неясно.

Докато човек е жив има надежда!

Съвсем реален обаче е ужасът на мъченията, на които ще бъде подложен Юсеф, за да се отрече от християнството и да се върне към исляма.

Продължавайте да се молите за него и продължавайте да се застъпвате за него от негово име. Случаят му не може да бъде забравен, а трябва да бъде на вниманието на международните новини.

Молете се Небесният Отец да даде сили на Юсеф чрез Светия Дух, за да може да издържи всякакви изпитания и да запази вярата му непоклатима.

Бог да ви благослови за молитвите и действията!

Пол Хараланов Попов