FR US
Новини и репортажи > Репортажи от страните > Иран >

Електронни новини на „Молитва и действие”: заповедта за екзекуция е подписана от съда

Драги участници в „Молитва и действие” на Врата на надеждата!

Получихме сведение от Иран, че иранският съд е подписал заповедта за екзекуция на нашия брат Юсеф Надархани. Към момента разполагаме само с тази новина.

Като знаем как иранският съд действаше в миналото, сега не знаем какво може да се очаква. Властите често екзекутират хора без предварително да бъдат уведомени адвокатите или семействата на осъдения.

Заповедта не е била изпратена на семейството на Юсеф и в момента не знаем дали ще им бъде разрешено да отправят нов апел. Не знаем също така дали заповедта е одобрена от аятолла Садек Лариджани, който е глава на иранския съд.

Молбата ни е да усилите молитвите си за Юсеф, за жена му Тина и за двамата им сина. Да се помолим Бог да укрепи Юсеф във вярата му и да му помогне да одържи победа над това зло.

Молете се Бог да използва тази ситуация за Своя слава. Ние знаем, че Юсеф се намира в Божиите ръце и че сатаната не може да навреди на душата му, макар многократно да се е опитвал. Слава на Бога!

Същевременно молбата ни е да продължите да се молите за освобождаването на Юсеф, тъй като никога не е късно за Бога да помогне… като в молитвите си помним, че Божията воля стои неимоверно по-високо от нашия ум.

Нека Бог ви благослови!

Заедно с вас в Христовото служение,

Пол Хараланов Попов
Врата на надеждата

Откр. 6:9
„А когато сне петия печат, видях под жертвеника душите на закланите за словото Божие и за свидетелството, що имаха”.