FR US
Новини и репортажи > Репортажи от страните > Филипини >

Християнски пастор е убит във Филипините

Ноел Таразона

Видео-клип на местна филипинска телевизия на мотоциклета на пастор Гермидия, на който той бил по време на убийството муГрад Куезон, Филипини (ANS-ASSIST News Service). В сряда през нощта на 25 април 2012 година един пастор на местната църква „Възроден” в квартала Барангай на град Куезон, Филипини, е брутално застрелян от неизвестни въоръжени пред очите на непълнолетната му дъщеря.

Името на пастора бе оповестено като Уилфредо Гермидия.

Медиите съобщават, че пастор Гермидия бил застрелян пет пъти в главата, когато се канел да слезе от мотоциклета си и да остави вестници на абонатите по улица Пайятас.

Роднините на жертвата твърдят, че той нямал врагове и че бил образец на семеен човек, затова не могат да се начудят, защо е убит по такъв жесток начин. До момента не са ясни мотивите за убийството.

Жестоките убийства на християнски пастори във Филипините се увеличава все повече и повече. Необходимо е международната християнска общност да разследва убийствата на пастори във Филипините и да призове филипинското правителство щателно да проучи неразкритите им убийства.

Страната отбелязва най-големият ръст на приемане на християнството в страните от югоизточна Азия като резултат от усилената експанзия на църквите чрез организираните библейски курсове, евангелизъм в организирани евангелски лагери и програми по спечелване на нови последователи на християнството.