FR US
Новини и репортажи > Репортажи от страните > Пакистан >

Сълзите на една майка

Собствени новини на „Врата на Надеждата”

На 10 юли мисионерът-партньор на „Врата на Надеждата” и неговата група посетиха Ажа в килията й; групата включваше също така съпруга на Ажа, нейния син и младата му съпруга.

„Наистина всички ми липсвахте толкова много”, каза тя. „Особено съжалявам, че пропуснах сватбата на сина си. Горчиво плаках, когато си представих тържеството вкъщи, а мен ме нямаше там. Толкова съм нещастна, че не можах да бъда на сватбата на сина си.”

Тя се разрида и продължи да плаче неутешимо.

Всяка майка трудно би преживяла невъзможността да вземе участие в организирането и провеждането на тържеството по случай сватбата на своето дете, нито пък факта, че не може да участва в самото честване. Сърцето й се разкъсва, когато тя е в затвора в този тържествен ден. Цялото й семейство също искаше Ажа да е с тях този ден.

Макар и да бе нажалена, тя каза, че се е молила за новобрачните и за семейството си. Вярата й си остава силна. Тя казва, че всекидневно се моли и продължава да вярва, че един ден ще бъде свободна.

„Добре съм и нямам никакви проблеми тук в затвора”, каза тя на групата. Посетителите нямаха възможност да я питат за лични неща, тъй като две полицайки и един полицай през цялото време бяха в килията заедно с всички останали.

На лицето й имаше сълзи както на мъка, така и на радост при вида на нейния син и младата му съпруга. Ажа не е виждала дъщерите си от известно време, тъй като те се страхуват да навестят майка си, след като получили заплахи за живота си от мюсюлмани от тяхното село.

Все още щастлива от посещението, Ажа пожела на посетителите и на семейството си до скоро виждане.

Нашата молба е да продължите да се молите за Ажа.

Не е лесно човек да живее в килия, изолиран от света. Не е лесно за Ажа да не може да види децата си как растат. Трудно е човек да укрепва чрез Божието слово без да има със себе си библия, от която да чете. Да се молим Бог да й даде разум и духовна крепост чрез молитвите, които тя отправя към Него.

Ажа Биби е майка на пет деца, която е първата жена със смъртна присъда в Пакистан заради християнската си вяра.